Dunai lesz az uruguayiak kísérője?

Sanszos, hogy az egykori ezüstcipős gólvágó, a 76 éves Dunai Antal kíséri majd a péntek esti Puskás Aréna-avatóra Budapestre érkező uruguayi fociválogatottat.

Dunai évekig dolgozott edzőként Spanyolországban, nyelvtudása tökéletes, ráadásul baráti viszonyban van a Barcelona argentin ászával, Lionel Messivel, akinek nagy cimborája Luis Suárez.

– Ha az illetékesek úgy döntenek, örömmel teszek eleget a felkérésnek – mondta a Borsnak az ezüstcipős Dunai, aki nem zárja ki, hogy a sérültnek titulált Suárez is hazánkba érkezik, és pályára is lép.

Azt még nem tudni biztosan, hogy Dunai kalauzolja-e az urukat, de úgy véli, a Puskás Aréna péntek esti avatásán Marco Rossi kapitány csapata nem szenved vereséget.

– Nem zárom ki győzelmünket sem, mivel a dél-amerikaiak keretének névsorát böngészgetve látom, hogy Óscar Tabárez kapitány jobbára az európai légiósaikra építi együttesét.

No, és milyennek ígérkezik Fernando Muslera, a Galatasaray uruguayi kapusának idegzete, miután a Real Madrid elleni BL-meccsen ka­pott egy hatost?

– A hozzá hasonló klasszisok gyorsan túl tudnak lépni a negatívumokon – hangzott az egykori újpesti gólvágó válasza, akinek az alábbi a kedvenc emléke a Népstadionból:

– AMIKOR 1969 MÁJUSÁBAN VB-SELEJTEZŐN FOGADTUK CSEHSZLOVÁKIÁT, A 11. PERCBEN AZ ÖTÖS BAL OLDALI SARKÁRÓL FÉLFORDULAT UTÁN BETALÁLTAM. AZTÁN ALBERT FLÓRIÁN FEJESE ALAKÍTOTTA KI A 2-0-S VÉGEREDMÉNYT.

Forrás: borsonline.hu