A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai a Nagyberegi Református Líceumban

A Nagyberegi Református Líceum kedves meghívására érkeztek az egyesület képviseletében Dr. Hegedűs Csaba olimpiai-, világ- és Európa-bajnok birkózó és Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes- és világbajnok, valamint Nemzetközi Fair Play-díjas kenus Kárpátaljára.

Rövid filmvetítéssel indult a találkozó, amely során az intézmény hallgatói és tanárai megtekinthették a két sportoló legemlékezetesebb pillanatait. Hegedűs Csaba megköszönte a meghívást, majd bemutatta az egyesület létrejöttét, küldetését, munkásságát és annak céljait.

A két bajnok beszámolt a sportolói pályafutásuk kezdeteiről, a nehézségeikről, majd természetesen a sikeres sportkarrierjükről. Kiemelték a mozgás, mint életforma fontosságát, az egészséges életmód kialakításában.

Hegedűs Csaba hangsúlyozta, hogy a sikerében döntő motiváció volt, hogy első eredményeitől azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ legjobbja akart lenni és a dobogó legfelső fokán lélekben az egész magyarságot képviselhette. Wichmann Tamás elmesélte nemzetközi Fair Play díjának történetét, illetve megosztotta gondolatait a sportszerűség fontosságáról.

A találkozó játékkal és dedikációval zárult.