Halhatatlanjaink Békésen

A Békés-Dánfoki Üdülőközpontba érkeztek Halhatatlanjaink Rejtő Ildikó olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója és Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus a Honvédelmi Ifjúsági tábor meghívására.

Wichmann Tamás bemutatta az egyesület létrejöttét, tagjait és céljaikat. Elmesélte, hogy sorra nyerte a világbajnokságokat, évekig verhetetlennek bizonyult. Az olimpiai arany azonban nem jött össze, de ezért egy csöppet sem bánkódott, ugyanis kilencszeres világbajnok és 37-szeres magyar bajnok lett. Mesélt a Nemzetközi Fair Play díjáról, amelyet Jugoszláv ellenfele, Matija Ljubek felkészítéséért kapott.

Ildikó elmesélte, hogyan kezdte sportolói pályafutását. Nála az első világbajnoki arany menetrendszerűen érkezett. Ami ezután következett ahogyan mondta az már történelem. A statisztikai adatok mindennél többet mondanak: Összesen 2-2 arany és bronz 3 ezüst az ötkarikás játékokról. 5 arany, 7 ezüst és 3 bronz a világbajnokságokon. Ildikó magával hozta a tőrét, amit a táborozók kézbe foghattak és megcsodálhattak.

A rossz idő ellenére a résztvevők nagyon élvezték a találkozót, számtalan kérdést tettek fel Halhatatlanjainknak.

A találkozó izgalmas kvízjátékkal, dedikációval és közös fotózással zárult.