Halhatatlanjaink Kecskeméten

Honvédelmi Ifjúsági tábor meghívására érkeztek Halhatatlanjaink Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Dr. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó. Minkó Ottó alezredes táborparancsnok fogadta a helyszínen sportolóinkat.

Faragó Tamás bemutatta az egyesület létrejöttét, tagjait és céljaikat, illetve magával hozta olimpiai aranyérmét, melyet a jelenlévők megnézhettek, kézbefoghattak. Elmesélte, hogy kézilabdában is jeleskedett, de végül miért választotta a vízilabdázást és beszámolt sportolói karrierjéről, jelenlegi munkásságáról. Tamás minden idők legnépszerűbb pólósai közé tartozott szerte a világban. Minden helyzetből gólveszélyesnek bizonyult, ahogyan mondta a kapusok réme volt.

Dunai Antal beszélt sportolói pályafutásáról a kezdetektől, a spanyolországi edzősködéséig. Elmesélte, hogy gyerekkorában labdarúgásban, kézilabdában és kosárlabdában is jeleskedett, de végül a labdarúgás mellett döntött. Gyerekkori utcai focizásokkal kezdte, innen jutott el az olimpiai aranyéremig, melyet 1978-ban szerezte Mexikó városban. Háromszor volt gólkirály.

A rendezvény izgalmas kvízjátékkal és dedikációval zárult.