Halhatatlanjaink Kaposváron

A Kaposvári Műszaki Szakgimnázium meghívására érkeztek Halhatatlanjaink, Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus és Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa bajnok birkózó.

A rövid filmvetítés során a jelenlévők megtekinthették a két sportoló legemlékezetesebb pillanatait, ezután Dr. Hegedűs Csaba megköszönte a meghívást, és bemutatta egyesületünk létrejöttét, célkitűzéseit és munkásságát.

A két bajnok beszámolt a sportolói pályafutásuk kezdeteiről, a nélkülözésekről, a nehézségeikről, majd természetesen a sikeres sportkarrierjükről. Hegedüs Csaba hangsúlyozta, hogy a sikerében döntő motiváció volt, hogy első eredményeitől azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ legjobbja akart lenni. 

Wichmann Tamás elmesélte, hogy gyerekkori balesete milyen hatással volt a pályafutására, miután felépült, előbb az ökölvívókhoz csapódott, majd a kajak-kenunál kötött ki. Az amúgy szakácsként is jeleskedő és játékfilmben is szerepelt Wichmann Tamás kajakozni szeretett volna, ám akkoriban nagyon kevés kajak volt az országban, így jobb híján maradt a kenu számára. Amely igen nagy szerencse, hiszen ennek köszönhetően kilencszeres világbajnok és 37-szeres magyar bajnok lett.

Természetesen most is volt kvízjáték, illetve a rendezvény végén autógram írás és közös fényképezkedés.