Tagjaink Oroszlányban

Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás általános iskola meghívására érkeztek egyesületünk képviselői Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója és Dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója. Lazók Zoltán Polgármester Úr köszöntötte bajnokainkat.

Dr. Magyar Zoltán mutatta be egyesületünk létrejöttét, munkásságát és célkitűzéseit. Elmondta, hogy 10 éves korában kezdett tornázni sikeresen, ezt igazolandó, hogy az 1973-as Európa-Bajnokságtól az 1980-as Moszkvai olimpiáig ezen a szeren senki nem tudta legyőzni. Lóra született -mondták róla a szakemberek. Elmesélte hogyan lett névadója a Magyar Vándor lovaselemnek. Visszavonulása után elismert állatorvosként dolgozott Budapesten. Jelenleg a Magyar Tornász Szövetség elnöke.

Ildikó is elmesélte, hogyan kezdte sportolói pályafutását. Nála az első világbajnoki arany menetrendszerűen érkezett. Ami ezután következett -ahogyan mondta- az már történelem. A statisztikai adatk mindennél többet mondanak: Összesen 2-2 arany és bronz 3 ezüst az ötkarikás játékokról. 5 arany, 7 ezüst és 3 bronz a világbajnokságokon. 2007-ben választották a Nemzet Sportolói közé, ezt a tőle megszokott szerénységgel kommunikálta: „Kevés volt a nő a Nemzet Sportolói között, biztos azért esett rá a választás, hogy javuljon ez az arány.” Ildikó magával hozta a tőrét, amit a diákok megcsodálhattak.

A találkozó játékkal, fotózással és dedikációval zárult.