Halhatatlanjaink Taszáron

A Magyar Veterán Repülők Szövetségének meghívására érkeztek egyesületünk tagjai Dr. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, és Wichmann Tamás világbajnok kenus.

Faragó Tamás magával hozta olimpiai aranyérmét, melyet a jelenlévők megnézhettek, kézbefoghattak. Tamás minden idők legnépszerűbb pólósai közé tartozott szerte a világban. Minden helyzetből gólveszélyesnek bizonyult, ahogyan mondta a kapusok réme volt. Játékosként minden nyerhetőt megnyert.

Visszavonulása után pólósulit alapított, azóta is nagy hittel oktatja a jövő magyar bajnokait. Természetesen szóba került, hogy négy éven át a magyar női válogatott kapitánya volt, ez idő alatt a lányok egy-egy világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmet szereztek.

Wichmann Tamás bemutatta az egyesület létrejöttét, tagjait és céljaikat. Elmesélte, hogy sorra nyerte a világbajnokságokat, évekig verhetetlennek bizonyult. Az olimpiai arany azonban nem jött össze, de ezért egy csöppet sem bánkódott. Viszont Nemzetközi Fair Play díjat kapott Jugoszláv ellenfele, Matija Ljubek felkészítéséért. Érdekes volt, ahogyan a jelenlévők fogadták, megjött a „kenukirály”.

A jó hangulatú beszélgetés, játékkal dedikációval és közös fotózással zárult.