Tagjaink Gödöllőn

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda meghívására érkeztek Halhatatlanjaink képviseletében Dr. Kamuti Jenő világbajnok vívó, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke és Vaskuti István olimpiai- és világbajnokbajnok kenus.

Varga András igazgató köszöntötte egyesületünk tagjait. A gyerekek külön poszterekkel várták bajnokainkat.

Vaskuti István, mint egyesületünk elnökségi tagja bemutatta munkásságunkat, küldetésünket és céljainkat. Mindketten ismertették életpályájuk kulcsfontosságú pillanatait, mindketten Nemzetközi Fair Play- díjat kaptak, sportszerű játékukért. István magával hozta Fair Play díját, melyet a gyerekek megnézhettek, kézbe foghattak, sokaknak egy életre szóló élményt jelentett a „találkozás”.

István megosztotta hitvallását a sportról az egész életen át való tanulásról és az elkötelezettség fontosságáról. István a mai napig rendszeresen sportol. Edzősködött és fontos tisztségeket töltött be a hazai és nemzetközi kajak-kenu szövetségben.

Dr. Kamuti Jenő azt mondta, bár ezüstben fogant karrier az övé mégsem érez beteljesületlenséget emiatt, sőt soha nem tartotta kudarcnak, hogy az olimpiákon második lett. Neki nem volt életcélja, hogy olimpiai bajnok legyen, a legjobbak közé akart bekerülni és büszke rá, hogy 20 évig ott lehetett. Orvosi pályafutásának sikerességéről is mesélt a találkozón. Ő is büszkén mesélt a Nemzetközi Fair Play díjának megszerzéséről.

A találkozó végén a kvízjáték utána több száz fős hallgatóság megrohamozta bajnokainkat aláírásért és közös képek készítéséért.