Halhatatlanjaink Pakson

A Szekszárdi SZC I. István Szakképző Iskolájának meghívására érkeztek egyesületünk tagjai Rejtő Ildikó olimpiai és világbajnok vívó és Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó.

Dunai Antal bemutatta az egyesületet és annak célkitűzéseit. Beszélt sportolói pályafutásáról a kezdetektől, a spanyolországi edzősködéséig. A labdarúgást gyerekkori utcai focizásokkal kezdte, innen jutott el az olimpiai aranyéremig, melyet 1978-ban szerezte Mexikó városban. Háromszor volt gólkirály. Büszke arra, hogy a mai napig tisztelik Spanyolországban, múltbéli edzői sikereiért nagyon jó kapcsolatot ápol a ma egyik legsikeresebb focistával Messi-vel.

Ildikó élete ahogyan, mondta sporttörténelem: A csúcspont 1964-ben a két (egyéni és csapat) Tokiói arany volt. Igaz a statisztikai adatok mindennél többet mondanak: összesen 2-2 arany és bronz, 3 ezüst az ötkarikás játékokról. Mindenkit sportolásra buzdított, ahogyan mondta „Higgyétek el mozogni jó, igaz ez nem mehet a tanulás rovására.” a kettő nem összeegyeztethetetlen!

A közönség soraiból lelkesen tettek föl kérdéseket mind Ildikóhoz, mind Antalhoz.

A találkozó a hagyományos, játékkal dedikációval, közös fotózással zárult.