Halhatatlanjaink Zalaegerszegen

A zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának meghívására érkeztek, tagjaink Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívónk és Wichmann Tamás világbajnok kenus.

Tamás bemutatta az egyesület munkáját, céljait, küldetését és tagjait. Elmondta azt is, hogy örül annak, hogy személyükben bemutathatnak egy-egy sikeres életpályát.

Nagy Tímea, Athén és Sydney olimpiai bajnoka, világbajnok, ám tagadja, hogy a világ legjobbja lett volna. Pedig mint megtudtuk Olimpia, Világ- és Európa bajnokságon összesen 18 aranyérmet nyert.

Ahogyan elmondta, meggyőződése, hogy a szorgalma emelte ki az átlagból és repítette a csúcsra, és az a ritka erénye, hogy soha nem hagy félbe semmit. Amit elkezd, azt biztosan be is fejezi.
Tímea bevallotta, hogy nem múlhat úgy el egyetlen nap sem az életében, hogy ne sportoljon. A hallgatóságból is mindenkit a mozgásra buzdított.

Tamást Nemzetközi Fair Play díjáról faggatták, amit a Jugoszláv ellenfele felkészítéséért kapott. A díjat, mint mindig most is elhozta magával, mindenki megnézhette, kézbe foghatta, ami hatalmas élményt jelentett a jelenlévőknek.
Ő volt a „KENUKIRÁLY”. Sorra nyerte a világbajnokságokat, évekig verhetetlennek bizonyult.

Halhatatlanjaink vallják az élsport és a tanulás nem összeegyeztethetetlen, hiszen Ők maguk és a tagok között is mindenki egy vagy több diplomával rendelkezik.

A jó hangulatú találkozó játékkal, közös fotózással és dedikációval zárult.