SZÉKESFEHÉRVÁRI SZC ÁRPÁD SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA

A Halhatatlan Magyar Sportolók Klubjának két illusztris tagja, olimpiai bajnokunk Dunai Antal valamint a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamás volt csütörtökön a Szakgimnázium vendége.

Bár teljesen más a sportáguk, mégis hasonlóan alakult a pályafutásuk. Wichmann Tamást gyermekkorában elütötte egy autó, a szülei és a testvérei pedig vagy egy héten át szurkoltak azért, hogy életben maradjon. Miután felépült, előbb az ökölvívást próbálta ki, majd a kajak-kenunál kötött ki. Az amúgy szakácsként is jeleskedő és játékfilmben is szerepelt Wichmann Tamás kajakozni szeretett volna, ám akkoriban nagyon kevés kajak volt az országban, így jobb híján maradt a kenu. Dunai Antalnak szerencsére baleset nélkül indult sportkarrierje Baja melletti kis falu legelőjén rúgta először a labdát, majd ahogyan Tamásnál is Antalnál is gyorsan követték egymást a sikerek, a válogatottság, az olimpiák, majd a hazai és külföldi edzősködés.

Közösen is megfogalmazták, nagyon fontos a tehettség a sportban is de kellő motiváció, elkötelezettség és kemény szakmai munka nélkül nem sikerült volna elérni céljukat. Az egy órásra tervezett rendezvény keretében megtartott kvízjátékon a Halhatatlan Magyar Sportolók díszalbumát lehetett megnyerni, majd befejezésül olimpiai bajnokaink dedikálták kiadványaikat és fényképészkedtek a diákokkal.