Gyulay Zsolt: „Izgalmas évünk lesz”

Mogyoród — Gyulay Zsolt (53), a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója érthető módon „magyar szemüvegen” keresztül figyeli a Forma–1 történéseit.

– Az ausztrál szezonnyitó előtt elmondható, sok az újdonság és ezáltal talán a bizonytalanság is, de az biztos, izgalmas évünk lesz – nyilatkozta Gyulay. – Úgy tűnik, az utóbbi esztendőknél is látványosabb, feszültségekkel telibb lehet a 2018-as világbajnokság, s ebből profitálhatunk. Időarányosan jobban állunk jegyértékesítésben, mint tavaly ilyenkor, úgyhogy kijelenthető, a Hungaroring és a Magyar Nagydíj továbbra is rendkívül népszerű a szurkolók körében.

Persze ahhoz, hogy az érdeklődés fennmaradjon júliusig, közönségvonzó futamok kellenek.

A Ferrarinak szurkolok, mert ha a csapat pilótái a vébécímért küzdenek, akkor több olasz drukker látogat majd el hozzánk a nyár közepén. Aztán fontos, hogy a Mercedes is jól szerepeljen, hiszen ez esetben sok német érkezik hazánkba – mosolyodott el Gyulay. – Örülnék, ha a Red Bull ugyancsak brillírozna, mivel Daniel Ricciardót imádják a nézők, Max Verstappen népszerűsége pedig olyannyira emelkedik, hogy a holland versenyzőről elnevezett tribünt nyitunk meg a rajongók számára. És akkor még nem szóltam Alonsóról, akiért odavannak az F1 szurkolói.

Az összeállítást készítette: Pálszabó Zoltán és Szabó Endre

Forrás: blikk.hu