Ma 78 éves Rejtő Ildikó

Képtalálat a következőre: „rejtő ildiko”

Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívónő a páston aratott sikereivel az ugyancsak balkezes Elek Ilonának, a legendás emlékű Csibinek méltó utóda. 
Öt olimpián vett részt. Tokióban duplázott, előtte és utána még öt halványabb ötvözetű érmet nyert, a világbajnokságokon pedig tizenhétszer szólították a győzelmi dobogóra. Több mint két évtizedes élvonalbeli pályafutása során öt VB aranyat nyert. 
Az Elektromos szakosztályában Hátszegi József, a kedves Szepi bácsi figyelt fel a tehetséges fiatal lányra, majd mesterével együtt a lila-fehérekhez pártolt, ott bontakozott ki a tudása. Rendkívül finom technikával, nyugodtan, határozottan vívott, és rácáfolt azoknak a véleményére, akik hallászavarai miatt annak idején nem jósoltak számára sikeres jövőt. 
Visszavonulása után egy ideig az UTE, majd a Bp. Honvéd szakosztályaiban segédkezett. 
A kilencvenes évek elején visszatért a pástra, a veterán-világversenyeken sorra aratta győzelmeit. Lánya útját is nagy szeretettel egyengeti, és takaros otthonukban a kertészet a hobbija. Egészséges humorú, nagyon jó kedélyű rokonszenves sportember. Mátraderecskei kis panziójában magyaros vendégszeretettel fogadja visszatérő látogatóit. 
Zsivótzky Gyula halála után, 2008-ban választották be a Nemzet Sportolói közé.